Debat
0   299

Pensionsregulering

Ved de kommende lønreguleringer skal pensionen følge lønnen. Ifølge pensionsloven gælder det for de generelle tillæg. Og det bør også gælde for de generelle tillæg, der skjuler sig i den specielle del af lønstigningen.

Artiklen fortsætter under banneret

Det kan for eksempel være puljer til ny decentral løn, nye omklassificeringer og fortsat stigning af pensionsprocenten for overenskomstansatte.

Ved de nu påbegyndte lønforhandlinger skal dette krav med fra starten. Venter vi som hidtil til sidst, bliver vi glemt igen.

Den uheldige udformning af pensionsloven betyder, at enhver lønpulje anbragt i den specielle del lønstigningssummen formindsker tjenestemandspensionen. Det er urimeligt.

Her skal vore forhandlere fra starten finde løsninger. Kongresbeslutninger har krævet det igen og igen i de årlige kongresser.

Peter Bruun

Roskilde


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks