0   79

Hacker-angreb

En 'hacker' er en person, som på ulovlig vis tilegner sig adgang til ens computer eller netværk. Det er i sig selv ubehageligt, men når de rotter sig sammen i noget, der ligner politiske manifestationer på Internettet, så er den for alvor gal. I sidste uge så verden, hvorledes hackere ved et nøje koordineret 'ude af drift'-angreb lagde servere ned på stribe. Det gik blandt andet ud over søgemaskine Yahoo, Amazon.com og tv stationen CNN. Og hvorfor er det så interessant i denne sammenhæng?

Det er det, fordi denne form for 'ude af drift'-angreb kan involvere skolernes computere, og det er ikke, fordi lille Per er gået over stregen. Når det kan komme så vidt, handler det om, at hackerne bag disse hovedløse gerninger forud for selve angrebet har tilegnet sig adgang til en lang række computere verden over med det formål at bruge dem til at bombardere deres mål med e-mail for herved at belaste pågældende server så voldsomt, at systemet bryder sammen. Sidste uges angreb har fået FBI til at undersøge sagen, hvilket viser, at denne form for cyber-telefonfis er alvor. Desværre vil man nok i fremtiden se, at det tiltager. Det er en uacceptabel, men effektfuld manifestation, hvis man vil bekrige folk, som man ikke kan lide. I første omgang er det altså gået ud over nogle store IT-selskaber, men eksperter mener også, at man i fremtiden vil opleve fænomenet i forbindelse med militære og politiske konflikter.

Artiklen fortsætter under banneret

Som skole bør man på baggrund af sidste uges angreb være opmærksom på, om hackere har adgang til skolens computere. For Internettets skyld må man håbe, at ovenstående bliver stoppet effekfuldt, og det er endnu en gang en god anledning til at fortælle ens egne elever, at hacker-virksomhed er dybt ulovligt.

Denne uges NETopNU er redigeret af

Jimmi Hansen og Christian Ravn


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet