Hovedstyrelsesvalg 2019
3   15

DLF-valg: Over halvdelen af lærerne har stemt

Dagen før, afstemningen lukker til hovedstyrelsesvalget i Danmarks Lærerforening har 51,5 procent af medlemmerne stemt. Det er den højeste valgdeltagelse siden 1987.

Til dette hovedstyrelsesvalg har lærerne haft rekord mange kandidater at vælge imellem - og nu er stemmeprocenten nærmest også rekordhøj. For første gang siden 1987 har over halvdelen af lærerne stemt. Dengang endte stemmeprocenten på 55,1, mens der i skrivende stund er 51,5 procent, der har stemt til hovedstyrelsesvalget i 2019.  

Valgdeltagelsen er dog stadig meget varierende fra kreds til kreds. Ballerup Lærerforening er førende med en stemmeprocent på 84,7 procent. Derved slår kredsen også deres egen stemmeprocent fra 2015. Dengang stemte 79,5 procent af lærerne i Ballerup.

Artiklen fortsætter under banneret

Gribskov-Halsnæs Lærerkreds ser også ud til at gentage resultatet fra 2015 og blive den kreds, hvor færrest har stemt. Indtil videre har 23,6 procent af medlemmerne i Gribskov og Halsnæs kommuner afgivet deres stemme. 

 

 

På 90 skoler har alle stemt 

På landsplan er det lykkedes 90 skoler at få alle medlemmer af Danmarks Lærerforening til at stemme. En af de skoler er Bryrup Skole nær Silkeborg, hvor alle 22 medlemmer har stemt.

Valgdeltagelse siden 1975

1975: 59,6 %
1979: 58,4 %
1983: 61,5 %
1987: 55,1 %
1991: 49,8 %
1995: 49,5 %
1999: 46,5 %
2003: 49,7 %
2007: 47,1 %
2011: 34,5 %
2015: 40,5 %

Det har tillidsrepræsentant Kirsten Bjørnkær arbejdet hårdt for. Hun har blandt andet sendt en mail til sine kolleger med en opfordring til at stemme, hun har talt om hovedstyrelsesvalget til et fagligt klub-møde og hun har hver dag hængt valgbarometeret op på lærerværelset. Hvis skolen nåede op på en stemmeprocent over 90, ville Silkeborg Lærerforening nemlig give øl til julefrokosten.

"Jeg har spurgt nogle af mine kolleger, om de har følt sig lidt forfulgt på det seneste, men de har alle sammen rost mit arbejde og sagt, at jeg har gjort det mere overskueligt for dem at stemme", griner hun.

Hovedstyrelsesvalg 2019

Hovedstyrelsen består af DLF's formand og næstformand, formanden for henholdsvis Skolelederforeningen og Lærerstuderendes Landskreds, én repræsentant for de pensionerede medlemmer og 18 repræsentanter for de aktive medlemmer.

Mens Jørn Kokkendorf bliver fredsvalgt som pensionisternes repræsentant i hovedstyrelsen, skal de 18 repræsentanter for de aktive medlemmer vælges ved en urafstemning, der slutter den 3. december klokken 16.00.

 

Kirsten Bjørnkjær har gjort meget ud af at fortælle sine kolleger, at det ikke tager mere end to minutter at stemme - og hvis de synes, at det har været svært, har hun tilbudt sin egen computer og hjælp til at stemme.

"Mange synes også, at det har været svært med de mange kandidater. Der har jeg opfordret til, at man stemte på Gordon Ørskov Madsen, da jeg også er stiller for ham. Men ligesom Silkeborg Lærerforening har jeg også fortalt om de andre kandidater - bl.a. om Henrik Steffens, som også stiller op i vores lærerkreds".

For Kirsten Bjørnkjær har hovedstyrelsesvalget til Danmarks Lærerforening altid været vigtigt. Men i år er der mere på spil end normalt, mener hun.

"Jeg har også brugt tid på at fortælle mine kolleger, at det bliver denne hovedstyrelse, der kommer til at sidde med lærerkommissionens anbefalinger og skal forhandle en ny arbejdstidsaftale hjem. Jeg synes det var en skændsel, det der skete i 2013. Derfor bliver vi nødt til at få en arbejdstidsaftale denne gang, det er absolut nødvendigt for folkeskolen".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ