Uden penge i juleugen?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som fastansat lærer kan du opleve, at den skole, du arbejder på, holder kollektivt ferielukket, hvorfor du så at sige er 'tvunget' til at holde ferie.

Hvis du ikke har ret til 5 ugers ferie med fuld løn eller har optjent ret til 5 ugers ferie med feriegodtgørelse/feriedagpenge, kan du derfor komme ud for, at du helt eller delvist står uden økonomisk dækning i juleugen.

Det gælder følgende medlemmer:

- Nyuddannede.

- Medlemmer, som i 2000 har holdt orlov, modtaget dagpenge eller har skiftet job.

- Medlemmer, som har opholdt sig i udlandet i 2000.

Tilhører du en af disse grupper, kan du ansøge dlf/a om dagpenge. For at du kan få udbetalt dagpenge, skal al ferie, du har optjent hos arbejdsgivere og a-kasse, være afholdt, og du skal være berettiget til dagpenge ved eventuel ledighed.

Du skal som dagpengemodtager i ferieperioden stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Du er som ledig i forbindelse med juleferien fritaget for pligten til at tilmelde dig AF fra og med den 24. december 2001 til og med den 1. januar 2002.

Udlandsrejser m.v. er ikke tilladt, fordi du principielt står til rådighed for arbejdsmarkedet som ledig.

Hvis din arbejdsplads alene holder lukket for undervisning, er der ikke tale om kollektiv ferielukning, og du får som fastansat løn i hele lukningsperioden.

Hvis du ikke genoptager arbejdet den 2. januar 2002, skal du melde dig ledig på AF, den første dag du er uden arbejde.

Hvis du sidder i et vikariat, og det udløber umiddelbart inden jul, og du skal starte i et nyt vikariat umiddelbart efter juleferien, skal du melde dig ledig på AF, straks du bliver ledig.

For at få dagpenge skal du gøre følgende:

- Henvende dig til dlf/a i god tid inden ferien. Vi sender dig et dagpengekort samt en ledighedserklæring.

Herefter indsender du følgende til dlf/a for at få udbetalt dagpenge:

- Skriftlig dokumentation for, at du er omfattet af en kollektiv ferielukning (kopi af aktivitetsplan e.l.).

- Ledighedserklæring og dagpengekort. Send venligst erklæringen med dokumentation, samme dag som du modtager den. Det giver dlf/a mulighed for at være på forkant med udbetalingerne. Dagpengekortet må du først indsende umiddelbart efter lukningsperioden.

- Ansøgning om feriedagpenge - hvis man har nogen til gode. De skal være brugt, før man kan få dagpenge. Den nødvendige blanket kan fås hos dlf/a.

Husk at afkrydse rubrikken om afmelding på dagpengekortet, hvis din ansøgning om dagpenge kun gælder kollektiv ferielukning i juleugen.

Udbetaling

Dagpenge for juleugen udbetales normalt ultimo januar/primo februar, afhængigt af hvornår vi modtager din ansøgning.

Kontakt dlf/a, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig i juleferien. Adresserne findes bagerst i bladet.