Folkeskolens leder:

Forligsmagerne

Underrubrik

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når DLF's kongres mødes, er det tydeligt, at der på en række områder er lang afstand mellem fløjholdningerne.

Én er overbevist om, at Ny Løn er totalt ødelæggende for det nødvendige samarbejde i skolen, mens en anden mener, at Ny Løn kan bruges til at hive lønkroner hjem til medlemmerne og udnytte, at der er lærermangel. Den ene delegerede siger, at aftalen om arbejdstid har en fundamental konstruktionsfejl, og en anden svarer, at problemerne skyldes vrangvillige kommunalpolitikere, der misbruger paragrafferne.

Men selv om der er mange og meget forskellige synspunkter repræsenteret, så viste sidste uges kongres, at foreningens højeste myndighed ikke er et parlament, hvor man nøjes med at stemme sig til flertalsafgørelser. Delegerede og hovedstyrelsesmedlemmer viste ærlig vilje til at lytte og forstå. De demonstrerede gang på gang, at de er ægte forligsmagere, der kan samles om det vigtigste. Som ikke er at få ret, men at træffe de rigtige beslutninger.

Det styrker foreningen. Og det giver foreningens ledelse et stærkt fundament at tage afsæt fra, når der om kort tid skal forhandles overenskomster.

-th

Det vigtigste er ikke at få ret, men at træffe de rigtige beslutninger