Debat

Et medlemskab blev væk

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I miljøet omkring Vandkunsten og Kompagnistræde har der i foråret cirkuleret en vits, som lyder cirka således:

- Hvorfor er pensionisterne altid så sure?

- Fordi de har mistet deres lange sommerferie!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vitsen lærte mig, at man derinde i 1467 København K oplever forespørgsler, forslag og kommentarer fra fraktion 4's medlemmer som sure opgylp fra pensionistdybet.

I mit tilfælde begyndte det i januar 2000. Jeg skrev til foreningen og spurgte til vores medlemskab af Foreningen til Fremskaffelse af Boliger for Ældre og Enlige, som vi tilsluttede os i 1984 og fortalte om i Folkeskolen. På den tid disponerede fremskaffelsesforeningen over 19 bebyggelser fordelt med seks i Jylland, en på Fyn og resten på Sjælland. Den fynske var DLF's Teglgaarden i Middelfart.

Efter en længere korrespondance med underste, mellemste og øverste lag i sekretariatet samt med to hovedstyrelsesmedlemmer og den kongresdelegerede, jeg sidst havde stemt på, står jeg her, halvandet år senere, uden at have fået andet og mere at vide, end at DLF på et eller andet tidspunkt mellem 1984 og 1994 meldte os ud igen. Hvem der gjorde det, hvorfor og hvornår, er der ingen, der synes at vide.

Til gengæld ved jeg nu, at i alt 23 lærerpensionister bebor de i alt 35 lejligheder i Teglgaarden, foreningens eneste boligtilbud til sine ældre medlemmer.

Jeg foreslog sekretariatet at redegøre for sagen i Folkeskolen, men fik at vide, at jeg selv måtte skrive et læserbrev, som man så ville svare på. For ikke at blive beskyldt for uklarhed (eller surhed) spørger jeg så:

- Hvornår meldte vi os ud af fremskaffelsesforeningen?

- Hvem udmeldte os og hvorfor?

- Synes hovedstyrelsen, at maksimalt 35 ældreboliger i Middelfart er en tilstrækkelig indsats på området?

- Hvad er årsagen til, at DLF - i modsætning til for eksempel BUPL, Forbundet for Pædagoger og Klubfolk - har prioriteret dette område så lavt?

- Hvorfor har formanden ikke reageret på Kristian Fløj-Jensens og Else Holm Johansens anmodning om, at DLF genindmelder sig i fremskaffelsesforeningen?

- Hvorfor har Folkeskolen siden 1984 ikke omtalt hele denne sag med et eneste ord?

Jeg erklærer på tro og love, at disse spørgsmål ikke er et udslag af surhed over manglende sommerferie.

Jo Holst

Jystrup

Svar

Foreningen opfatter absolut ikke forespørgsler, forslag og kommentarer fra fraktion 4's medlemmer som sure opgylp fra pensionistdybet.

Hverken foreningen eller Foreningen til Fremskaffelse af Boliger for Ældre og Enlige har kunnet se, hvornår udmeldelse har fundet sted.

Spørgsmålet om, hvem der har meldt foreningen ud og hvorfor, kan ikke besvares som anført ovenfor.

Spørgsmålet om, hvorvidt maksimalt 35 ældreboliger i Middelfart er en tilstrækkelig indsats på området, er en vurderingssag. Foreningen har vurderet, at dette er en tilstrækkelig indsats.

Det er foreningens vurdering, at en genindmeldelse i Foreningen til Fremskaffelse af Boliger for Ældre og Enlige ikke vil forøge antallet af tilbud om pensionistboliger.

Anni Herfort

formand for DLF