Anmeldelse

Flere fede tips

Flere fede tips

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For dig, der søger inspiration til arbejdet med overvægtige børn, inklusive dem med anden etnisk baggrund, er bogen et fantastisk redskab til at komme i gang. Der serveres helt konkrete strategier, som med det samme kan omsættes til handling eller inspirere til lignende tiltag. Friluftsaktiviteter er et opgraderet emne i den reviderede udgave, uden at den af den grund savner forslag til indendørsaktiviteter. I den forstand kan den anvendes stort set hvor som helst.
Bogen er en revideret udgave af "Fede tips" fra 2005, og opdateringen indbefatter mere inspiration, nye metoder og teorier og frem for alt en masse praktiske tips og tricks til, hvordan man succesfuldt laver idrætsprojekter for overvægtige børn. Resultatet er en helstøbt bog, der uden på nogen måde at virke overfladisk serverer sine budskaber på en lettilgængelig måde, samtidig med at den på adskillige områder lægger op til refleksion.

Fakta:

Titel: Flere fede tips

Forfatter: Jens Sune Jakobsen, Martin Machado

ISBN: 9878799429110

Sider: 72 sider

Type: Bog

Forlag: Ukendt forlag

Et eksempel er kapitlet om kost, der slet og ret indledes med spørgsmålet "Skal kosten inddrages i projektet?" Forfatterne giver dig deres anbefaling uden på nogen måde at presse deres holdning ned over hovedet på dig. Tværtimod er det tydeligt, at deres formål er at åbne læserens bevidsthed og motivere til handling frem for at begrænse. Sammenholdt med den tone, hvormed forfatterne præsenterer budskaberne, fører det til, at de gennem hele bogen spreder håb om, at det vitterlig kan lykkes at gøre en forskel for de berørte børn, hvis du går rigtigt til værks. Og med bogen som rettesnor har sidstnævnte aldrig været lettere.