17 lærere valgt ind i det nye Folketing

De Konservative og Liberal Alliance har ingen lærere på tinge, men i alle de øvrige folketingsgrupper sidder der politikere med lærerbaggrund. Med i alt 18 er lærerne den næststørste gruppe - efter scient.pol'erne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Lærere er efter min erfaring qua deres job engagerede i samfundsudviklingen. De er helt naturligt interesserede i, hvordan denne udvikling påvirker deres elever," siger Marianne Jelved til dlf.org. Før sin politiske karriere som blandt andet økonomiminister og politisk leder for De Radikale har hun været lærer i Valby og Jyllinge.

Blandt de mere garvede politikere med lærerbaggrund er også Villy Søvndal (SF) og Karen Ellemann (V). Og blandt de helt nye ansigter blandt andre to vestjyder - næstformand i Herning Lærerkreds og lærer på Lundgårdskolen Lars Dohn, Enhedslisten, og afdelingsleder på Søndervangsskolen i Holstebro Annette Lind, Socialdemokraterne.

"Jeg er overbevist om, at min baggrund vil give mig en ballast, jeg kan drage fordel af som ny politiker på Christiansborg", siger Annette Lind til dlf.org

opdateret 20/9 kl.14:28

Læs mere