Dansk e-mailtjeneste til blinde vinder femte pris på to år

Den danske e-mail tjeneste Robobraille har vundet endnu en pris, nemlig den britiske Acces It Award. Priserne og den internationale opmærksomhed er vigtige forudsætninger for den fortsatte udvikling af tjenesten, vurderer dens opfinder.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Prisen blev overrakt i Microsofts hovedkvarter i Cardinal Place, Victoria, hvor dagen også bød workshopper om tilgængelig informations- og kommunikationsteknologi.

Dommerkomiteen peger på, at Robobraille skaber mulighed for tilgængelig læring, og at e-mail tjenesten giver syns- eller læsehandicappede studerende mulighed for en økonomisk overkommelig, tilgængelig, brugbar og effektiv støtte i deres uddannelse.

Tjenesten gør en forskel

Robobraille drives og udvikles i et samarbejde mellem Synscenter Refsnæs i Region Sjælland og konsulentvirksomheden Sensus Aps i Hillerød. Refsnæs har 110 års erfaring med at undervise synshandicappede børn og unge, tilbyder kurser for professionelle og leverer undervisningsmaterialer til blinde og svagsynede.

Det er femte gang inden for bare to år, at Robobraille vinder en international pris.

"Det er en stor ære at vinde prisen. Jeg er sikker på, at andre ser projektet som en succes, fordi det rent faktisk gør en forskel for rigtig mange mennesker, og fordi vi hele tiden videreudvikler Robobraille. Derfor leder vi altid efter nye finansieringsmuligheder, så vores brugere kan blive ved at have gratis adgang til tjenesten. Og i den sammenhæng er de priser, vi har vundet, vigtige", siger Lars Ballieu Christensen, medopfinder af Robobraille-tjenesten.

Robobraille behersker flere sprog

Robobraille er en e-mailtjeneste, som gør ellers utilgængelige elektroniske tekster tilgængelige for mennesker med synshandicap eller læseproblemer ved at oversætte dem til syntetisk tale og forskellige punktskriftsformater. Tjenesten er gratis for alle ikke-kommercielle brugere, og man skal ikke registreres for at kunne anvende den.

Tjenesten har eksisteret i Danmark siden 2004. Ud over dansk understøtter den øjeblikket engelsk, fransk, italiensk, portugisisk, græsk og litauisk. Tjenesten finansieres blandt andet af Velfærdsministeriets satspulje og af Undervisningsministeriet.