Vi har henvendt os og sagt, at reglerne ikke overholdes, fortæller skolelederformand Claus Hjortdal. I næste uge mødes Danmarks Lærerforening med kommunen for at drøfte ansættelsen af Camilla Hoffmann og forhandle om det videre forløb.

Skolelederforening: Tårnby-konstituering er overenskomststridig

Skolelederforeningen har henvendt sig til Tårnby Kommune og kommunernes interesseorganisation KL, efter konstitueringen af en udefrakommende som skoleleder på Løjtegårdsskolen i Tårnby på Amager. Reglerne er ikke overholdt, siger formand Claus Hjortdal.

Publiceret

DET ER SKET I TÅRNBY

- August: Lov 409 implementeres i Tårnby på en måde, hvorlærerne skal stemple ind og ud hver dag på stempelure. 

- Hverdagen på mange af Tårnby Kommunes er præget afsygemeldinger, opsigelser, besvær med at rekruttere, mangevikartimer og elever, der arbejder selv.

- Kommunen sender et brev ud til alle skoleledere. De skalfortælle lærerne, at de ikke må omtale deres arbejdsforholdtil møder og samtaler med forældre.

- Skolelederen på Løjtegårdsskolen får nok. Hun mener, atkommunen er røget ind i en forkert gænge og siger op pr. 1.november for at blive skoleleder i en anden kommune.

- Viceskolelederen bliver kørt i stilling til at tage over. Baglukkede døre tilsidesætter Økonomiudvalget forvaltningensindstilling og beslutter at konstituere Camilla Hoffmann. Valget afhende vækker vrede blandt de ansatte, fordi hun har enkontroversiel fortid og blev afskediget fra et tidligere lederjobpå grund af samarbejdsvanskeligheder.

- Fem partier svarende til 17 ud af 19 medlemmer afkommunalbestyrelsen melder ud, at de vil skære ned på lærernesundervisningstid. Den lokale lærerkredsformand kalder de seksminutter mindre om dagen "en meget lille begyndelse".

- Bekymrede forældre indkalder til krisemøde på skolen den 12.november. Skoleudvalgets formand afviser på mødet at forholde sigtil personalesager. 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi har henvendt os og sagt, at reglerne ikke overholdes", siger han.

Ansat bag lukkede døre: Tårnby-skole får kontroversiel leder 

Camilla Hoffmann blev i sidste uge konstitueret som skoleleder på Løjtegårdsskolen i Tårnby på Amager. Utilfredse og overraskede lærere sendte et brev til politikerne, fordi de  havde forventet, at deres viceskoleleder skulle overtage jobbet efter skolens tidligere leder, som sagde op pr. 1 november, fordi hun synes, kommunen er røget ind i en forkert gænge.

Camilla Hoffmanns fortid som skoleleder tæller en fyring i januar som følge af samarbejdsproblemer med personalet. Det faktum gjorde de ansatte på Løjtegårdsskolen urolige, skriver de i bekymringsbrevet til kommunen.

Politiker forsvarer konstituering: Man skal give folk en chance

Camilla Hoffmann er blevet konstitueret, selv om hun ikke er ansat i kommunen, og det er i strid med en aftale mellem Lærernes Centralorganisation (LC) og KL. Udefrakommende kan kun konstitueres i stillinger, som har været slået op.

"Man finder ikke en hvilken som helst som skoleleder", siger Claus Hjortdal og understreger, at sagen er principiel og ikke har noget med personen Camilla Hoffmann at gøre.

KL er tavse

KL's pressechef Jonas Heltberg vil hverken kommentere selve konstitueringen, eller sige om KL har været i kontakt med Tårnby Kommune oven på Skolelederforeningens klage.

Men KL er altså ifølge Claus Hjortdal orienteret.

"Som organ for kommunerne er de forpligtet til at gå ind i sager, når kommuner gør noget forkert", siger han.

Mulig sag for Ombudsmanden

I 2010 blev Københavns Overborgmester, Frank Jensen (S), kritiseret af daværende Ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen. Det skete efter et ansættelsesforløb, der kunne "bestyrke mistanken" om, at fire ansøgere med tilknytning til Frank Jensens valgkampagne og politiske parti reelt var ansat på forhånd, sagde Hans Gammeltoft-Hansen dengang til jp.dk.

Claus Hjortdal mener, at Frank Jensen-sagen kan kobles på sagen i Tårnby Kommune.

"Der blev ansat personer i stillinger, som ikke var slået op. På samme måde har Camilla Hoffmann slet ikke været gennem det forløb, som kræves", siger han.  

"Vi foreslår, at kommunen foretager en lynansættelse. Det vil sige, at de slår stillingen op på helt normal vis, og så ansætter hende eller en fra egne rækker".

DLF vil have klarhed

I næste uge mødes Danmarks Lærerforening med kommunen for at drøfte ansættelsen af Camilla Hoffmann og forhandle om det videre forløb.

"Vi vil have klarhed over ansættelsen", siger Ulla Erlandsen, formand for den lokale lærerkreds i Tårnby.

Politiker: De ansvarlige må erkende deres fejl

Lokalpolitiker i Tårnby, Bjarne Thyregod fra Enhedslisten, vil have placeret et ansvar, hvis konstitueringen er gennemført på falsk grundlag.

"Hvis man har lavet en ulovlig konstituering, må man erkende, man har lavet en fejl. Så må den øverst personaleansvarlige og kommunaldirektøren have det juridiske ansvar for at forklare udvalget (Økonomiudvalget, som vedtog konstitueringen af Camilla Hoffmann, red.), hvad det er der er sket", siger han.

"Vi kan jo ikke have, at der bliver gennemført noget ulovligt".

Bjarne Thyregod stemte som den eneste af syv medlemmer af Økonomiudvalget imod at konstituere den ad bagvejen indstillede Camilla Hoffmann. Han fastholdt sin stemme på den nuværende viceskoleleder. 

Skoleleder siger op: "Jeg kan ikke stå inde for den måde, det kører på"