Anders Andersen vil ikke forholde sig til, at Økonomiudvalget har tilsidesat forslaget fra kommunens børne- og kulturudvalg, der havde indstillet viceskolelederen.

Politiker forsvarer konstituering: Man skal give folk en chance

Allan Andersen (A) er medlem af Tårnby Kommunes øverste politiske organ, Økonomiudvalget, der har truffet beslutningen om at indstille Camilla Hoffmann som konstitueret skoleleder på Løjtegårdsskolen. Han lover, at medarbejdernes utilfredshed bliver hørt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det gør altid indtryk, når medarbejdere er utilfredse". 

"Vi hører på medarbejdernes synspunkter, men man skal også give vedkommende en chance", siger han.

I et brev til Kommunalbestyrelsen undrer Løjtegårdsskolens medarbejdere sig over konstitueringen af en skoleleder med et kontroversielt medarbejder-ry. Men Allan Andersen mener, at det er nye tider.

Ansat bag lukkede døre: Tårnby-skole får kontroversiel leder

"Det er rigtigt, hun (Camilla Hoffmann, red.) har været involveret i nogle ting tidligere, men med den uddannelse, hun er i gang med at tage (master i ledelse på CBS, red.) mener vi at have fundet den rette kandidat", siger Anders Andersen.

Skolens bestyrelse inddrages, når der skal fastansættes

Ansættelsen er foregået, uden at skolens bestyrelse er taget med på råd, siger Pernille Malmqvist Kok, formand for bestyrelsen. Den var tværtimod blevet fortalt, at skolens nuværende viceskoleleder ville overtage ledersædet, ind til stillingen som fastansat leder bliver slået op.

Konstitueringen er foregået helt efter bogen, mener Anders Andersen.

"Det er sådan, at økonomiudvalget er det øverste politiske organ i kommunen. Det er dem, der træffer beslutninger for personalepolitik. Hvis stillingen havde været slået op på en anden måde, og det bliver den på et tidspunkt, så havde det været noget andet, men de relevante interessenter er inddraget", siger han.

Er skolens bestyrelse ikke en relevant interessent?

"Jeg betragter skolebestyrelsen som en relevant interessent. Og den bliver også inddraget, når der skal ansættes en skoleleder fast. Den her beslutning er truffet i Økonomiudvalget, fordi der skal ske noget hurtigt".

Den tidligere skoleleder sagde op med kort varsel. 

Skoleleder siger op: "Jeg kan ikke stå inde for den måde, det kører på"

Anders Andersen vil ikke forholde sig til, at Økonomiudvalget har tilsidesat forslaget fra kommunens børne- og kulturudvalg, der havde indstillet viceskolelederen.

"Det er en personalesag og et lukket punkt", siger han.

Kommune giver lærere mundkurv på