Børn af forældre med permanent arbejde i Danmark kan kun komme i betragtning til en plads, hvis der er ledige pladser.

Lovforslag om internationale kommuneskoler i høring

Regeringen sender nu et lovforslag om kommunale internationale skoler i høring på trods af Dansk Folkepartis modstand. Hvis forslaget bliver til lov, kan kommuner efter "lokale ønsker og behov" oprette grundskoler rettet mod børn af udenlandske forældre med midlertidigt arbejde i Danmark.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DF: Internationale skoler er forligsbrud

Børn af danske forældre og forældre med permanent arbejde i Danmark kan også komme i betragtning til en plads, hvis der er ledige pladser. Undervisningen finder ated på engelsk, tysk eller fransk.

Skolerne får status af at være fritstående uden for rammerne af folkeskoleloven, oplyser Undervisningsministeriet.. Undervisningen skal dog "stå mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen". 

Det sikres ifølge Undervisningsministeriet ved, at skolerne ligesom almindelige folkeskoler skal lave en kvalitetsrapport hvert andet år. Det er kommunalbestyrelsens ansvar at fastsætte alle rammer for skolerne. Dansk Folkeparti blokerede i folkeskolereform-forhandlingerne for internationale linjer i folkeskolen, men regeringen har altså nu i stedet valgt at give mulighed for internationale folkeskoler uden for folkeskolelovens rammer.

Gratis skole

Undervisningsministeriet oplyser, at der ikke kan opkræves forældrebetaling i forbindelse med undervisningen på de internationale skoler. Modersmålsundervisning udbydes ligesom på almindelige folkeskoler i det omfang, der er pligt og lyst til det.

Tankerne om den nye type af skoler er ikke helt ny. Frøene til lovforslaget blev vandet allerede i 2013, da KL og regeringen lavede en aftale om kommunernes økonomi.

"Som et lille land med stor global samhandel er vi dybt afhængige af, at udlændinge har lyst til at komme til Danmark og arbejde", siger undervisningsministeren,, og derfor skal kommunerne kunne "arbejde mere målrettet på at tiltrække udenlandsk arbejdskraft og udenlandske virksomheder", siger hun.

Antorini afviser DF-kritik af udskolingsforsøg

Regeringen foreslår, at loven træder i kraft til maj, og at kommuner kan anvende loven allerede fra kommende skoleår. Der er høringsfrist 1. december.