Repræsentanter fra UngeTeamet på Mou Skole fik overrakt Undervisningsmiljøprisen 2014

Mou Skole vinder Undervisningsmiljø-prisen

UngeTeamet på Mou Skole i Nordjylland er med til at sikre, at de ældre elever bliver synlige og fungerer som rollemodeller for de yngre. Udskolingselever laver aktiviteter for de mindre elever i den lange middagspause, og det giver trivsel, lyder pris-begrundelsen fra Undervisningsministeriet og DCUM.

Publiceret

undervisningsmiljøprisen

Siden 2001 har alle skoler og uddannelsesinstitutioner skulletudarbejde en undervisningsmiljøvurdering.

Undervisningsmiljøprisen gives til skoler oguddannelsesinstitutioner, der har ydet en særlig indsats for atforbedre undervisningsmiljøet. Det er niende gang, at prisen og detilhørende 25.000 kroner uddeles. 

Bag Undervisningsmiljøprisen står Undervisningsministeriet isamarbejde med Dansk Center for Undervisningsmiljø, DCUM. 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På Mou Skole har de øvet sig i folkeskolereformens længere skoledag, aktivitetstimer og lang middagspause i dette skoleår, og året før etablerede skolen et UngeTeam af udskolingselever, der fungerer som bindeled mellem skole og skolefritidsordning (DUS). Netop den trivsel, som UngeTeamet skaber for eksempel i det lange frikvarter, har givet skolen Undervisningsprisen i år.

Der er fire vindere, der hver får 25.000 kroner. De andre er Sosu C i Brøndby, Handelsskolen København Nord og Center for dansk integration, Køge.

 

UngeTeamet består af ti elever fra 8. og 9. klasse på Mou Skole. De arrangerer for eksempel boldspil i middagspausen i hallen og arbejder frivilligt i skolefritidsordningen en dag om ugen.

"De unge sprudler af energi og gode ideer. Vi holder møder, hvor de skriver sig på vagtplanen med det, de gerne vil bidrage med. Det kan være lektiehjælp, syning, kreativt værksted, boldspil, spilturneringer, dans og alt muligt andet. Det er tydeligt, at børnene finder det meget sjovere at danse zumba med en fra UngeTeamet end med os pædagoger", fortæller DUS-pædagog Susanne Sørensen i en artikel fra Aalborg Kommune Skolevæsen sidste år.

Mou Skole får pris for trygt undervisningsmiljø

Mou Skole har tidligere vundet Undervisningsprisen i 2006.

"De projekter, som i år har modtaget Undervisningsmiljøprisen, tyder på, at det får en positiv effekt på elevernes trivsel, når elever får indflydelse på deres hverdag. Og elever, der trives, er mere modtagelige over for at lære. Derfor har vi også stærkt fokus på trivsel i både den nye folkeskole og i reformen af erhvervsuddannelserne. Elevernes trivsel vil i fremtiden blive målt, så skolerne kan sætte ind der, hvor det er nødvendigt," siger Christine Antorini.

Værste første skoledag i 25 år