En så godt som enig kongres vedtog, at skolelederne skal have deres egen strejkekasse

Skolelederne får egen strejkekasse

I lighed med lokalkredsene får Skolelederforeningen nu udlagt deres andel af strejkekassen Særlig Fond. Kongressen besluttede desuden, at ledernes særlige dobbeltrolle i Lærerforeningen skal analyseres. Analysen skal være klar til kongressen næste år.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En næsten 100 procent enig kongres besluttede at ændre Lærerforeningens vedtægter, så en del af Særlig Fond bliver udlagt til Skolelederforeningen på samme måde som lokalkredsene.

"Det er som med enhver anden kreds: Hvis kredsen bliver nedlagt, bliver midlerne ført tilbage til hovedforeningen - så der er ingen risiko for, at vi sender penge ud i det blå. Det er Danmarks Lærerforenings penge", fastslog DLF-formand Anders Bondo Christensen i sin fremlæggelse af forslaget, som en enig hovedstyrelse står bag.

Udskudt til næste år: Skolelederne skal have egen strejkekasse

Samtidig bliver vedtægterne ændret, så Skolelederforeningens medlemsskare defineres som de medlemmer, der er omfattet af en overenskomst for skoleledere. Ændringerne har været på tegnebrættet længe altså allerede før lockout og regeringsindgreb, forklarede Anders Bondo Christensen og udvalgsformand Per Sand.

Skoleledernes dobbeltrolle skal analyseres

Derudover vedtog en ligeledes så godt som enig kongres, at hovedstyrelsen sammen med Skolelederforeningen skal analysere, om den nuværende organisationsstruktur kan give konflikter og problemer i forhold til skoleledernes eventuelle dobbeltrolle eller andre ting.  Analysearbejdet skal være færdigt til kongressen i 2014.

Kun en enkelt delegeret, Steen Bach Henriksen fra Lærerkredsen Faaborg-Midtfyn, Kerteminde og Nyborg, ønskede ordet. Han mente, at Skolelederforeningen alligevel ville bryde ud af DLF, så der var ingen grund til at lave analysearbejdet.

Skolelederne vil forhandle sig ud af DLF

"Det er bare en afværgedagsorden, vi kan lige så godt trutte i ren røv", sagde han.

Godt samarbejde mellem lærere og ledere er nødvendigt

For Anders Bondo Christensen er det vigtigt, at det er en læreruddannet, der er skoleleder, og at der også fremover vil være et godt samarbejde mellem lærere og skoleledere.

"Det er nødvendigt, at vi har et godt samarbejde med lederne. Vi ved, at KL og Moderniseringsstyrelsen prøver at presse en kile ned imellem os. Vi skal ikke forstærke de teknokratiske tendenser, vi skal hellere vende dem om", sagde han.

"Jeg vil nødig se, at de, der leder, ikke er læreruddannede. Det ville være et tab for skolen og for lærerne. Vi skal påvirke udviklingen, vi skal ikke sætte os tilbage og sige: Nu er de selv ude om det. Det kan vi ikke leve med i det lange løb. Vi skal finde gode samarbejdsrelationer, så vi kan bruge vores professionelle viden til at påvirke udviklingen i den bedste retning", tilføjede Anders Bondo Christensen.

Læs mere

Vedtægtsændring vedr. Skolelederne