Ideen med helhedsskolen er netop at flytte pædagoger fra SFO til undervisning, mener undervisningsordfører for Liberal Alliance Merete Riisager.

LA: Uklædeligt, at DF nu frasiger sig ansvaret for skolereform

Dansk Folkeparti vil på et møde i forligskredsen i dag fastslå, at pædagoger ikke må undervise i skolen, heller ikke fra august 2014, når den nye skolereform træder i kraft. Men det kan ikke komme bag på DF, at pædagoger skal kunne undervise, siger Liberal Alliance. Det er netop selve essensen i reformen, mener LA

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det har hele tiden været meningen, at pædagoger skal undervise i skolen, siger undervisningsordfører Merete Riisager (LA).  Det er selve hjørnestenen i den helhedsskole, som er indeholdt i den reform, der indføres fra august 2014. Det kan ikke komme bag på nogen, mener hun. Heller ikke Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti, tilføjer hun.

Alex Ahrendtsen vil i dag på et møde i forligskredsen påpege, at der er sket en glidning fra aftaleteksten, der blev indgået mellem forligspartierne i juni, til de lovparagraffer og lovbemærkninger, som juristerne i Undervisningsministeriet har skrevet sammen i løbet af sommerferien, og som forligspartierne fik i hænderne i sidste uge. I aftaleteksten har lærerne ansvaret for undervisningen, men i lovteksten sidestilles skolens personale i forhold til undervisningen, påpeger DF.

DF: Regeringen holder sig ikke til aftalen om skolereform

Formålet er netop at flytte pædagoger over i skolen

"Men formålet med reformen er netop at flytte pædagoger og børn fra SFO'en over i undervisningen i skolen", siger Merete Riisager.

"Det har det hele tiden været, så det kan ikke komme bag på Alex Ahrendtsen. Det er uklædeligt, at han nu frasiger sig ansvaret", tilføjer hun og anfører, at det blandt andet er derfor, at Liberal Alliance står uden for forliget.

"Vi er imod, at man plører det hele sammen. Man gør det primært af sparehensyn. Vi har ikke noget imod at spare, men det er en pauver måde at gøre det på. Det går ud over kvaliteten at lade pædagoger undervise, og det er dybt, dybt beklageligt. Man skulle hellere spare i de administrative lag", siger Merete Riisager.