I Københavns Kommune er efteruddannelse på det såkaldte 'sommeruniversitet' igen i år obligatorisk.

3000 lærere sendes på universitet før skolestart

I dag starter tre dages efteruddannelse for 3000 lærere, skoleledere og pædagoger i Københavns Kommune. Det er andet år i træk, at kommunen afholder ’sommeruniversitetet’, der skal klæde lærerne fagligt på til det nye skoleår.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerne i København skal have en fælles forståelse for, hvordan undervisningen rettes mod den enkelte elev. Derfor skal kommunens lærere på sommeruniversitet for at sikre kommunens målsætning om, at færre børn skal kede sig i de københavnske folkeskoler.

"Vi ved, at næsten hver femte elev i folkeskolen, keder sig, fordi de ikke bliver udfordret nok i skolen. Og der sidder en lige så stor gruppe børn, som kæmper med at følge med, fordi undervisningen er for svær. Det er vi nødt til at ændre, og det kræver, at lærerne både har fagligt overskud og ikke mindst en fælles forståelse af, hvad undervisningsdifferentiering er, og hvordan man møder alle børn. Derfor er det grundstenen i årets Sommeruniversitet, siger børne- og ungdomsborgmester Anne Vang. 

På sommeruniversitetet skal lærerne melde sig ind på et af i alt 16 forskellige temaer. I år har lærerne vist størst interesse for temaer om at indarbejde musiske og kreative elementer i undervisningen, ny udskoling samt undervisningsdifferentiering via interaktive tavler.

Forbedringer siden sidste år Det obligatoriske sommeruniversitet så dagens lys sidste år efter forslag fra Socialdemokratiet. Siden har kommunen evalueret projektet, og vil i år imødekomme lærernes efterspørgsel på højere grad af fordybelse og indflydelse på udbuddet af temaer. Skolerne har nu fået mulighed for selv at foreslå temaer til sommeruniversitetet, og lærere skal til dette års sommeruniversitet kun fordybe sig i ét tema over alle tre dage.

Undervisningen varetages af Metropol samt UCC på Nørrebro og Frederiksberg. Du kan læse mere om aktiviteterne på sommeruniversitetet i København ved at klikke på linket til højre.

Læs mere

Sommeruniversitetetshjemmeside