Lærertræf giver afbræk i lockouten

Salen til DLF’s lærertræf er fuld. 600-700 lærere er samlet på H.C. Andersen-hotellet i Odense. Her kan de få faglige indspark. Men det er mærkeligt at være lockoutet i går, føle sig på arbejde i dag og være lockoutet igen i morgen, fortæller lærerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Lærerforenings lærertræf åbnede ganske udramatisk her til formiddag, og i øjeblikket sidder 600-700 lærere og hører DLF's formand Anders Bondo Christensen og lektor fra Aarhus Universitet, DPU Elisabeth Arnbak tale. Det er fantastisk at få lov til at være her. Dejligt at få faglig inspiration. Det har vi glædet os til længe. Det er et godt fagligt afbræk i en situation,  hvor det hele ellers handler om konflikt. Vi savner jo at komme til at undervise og det er jo det, det her handler om, siger Malene Kristiansen. Hendes kollega Hanne Nedergaard nyder også dagen. "Ja, jeg er tjenestemand, så jeg er ikke rigtig med i aktionerne. Men det er dejligt at være her". Resten af dagen skal hver deltager arbejde i to selvvalgte workshops ud af de i alt 22 forskellige workshops, der har været at vælge i mellem. Alle workshops har på forskellig vis fokus på samspillet mellem teori og praksis. Mellem workshops og i frokostpausen er der gang i "Torvet", hvor deltagerne kan møde repræsentanter fra forskellige forlag, professionshøjskoler, politikere fra Danmarks Lærerforening m.fl. Dagen rundes af med et fælles oplæg for alle deltagerne.

DLF inviterer lærere fra hele landet til træf

Mærkeligt at være her under lockout Anja Futtrup Andersen fra Gjerlev-Enslev Skole nord for Randers synes, at det er svært at være på lærertræf, når der er lockout. "I går var jeg lockoutet, i dag er jeg jo faktisk på arbejde. Og i morgen er jeg jo så lockoutet igen. Jeg glæder mig til at komme i gang igen med arbejdet. Jeg er læsevejleder, så jeg er her for at blive klogere på mit felt. Det er træls at være lockoutet og jeg tror ikke, at vi får noget godt ud af det". Lena Junker fra Rosengårdskolen Odense synes, det er okay at være på lærertræffet, fordi hun har fået mail fra DLF om, at man har valgt at holde lærertræf, selv om der er lockout "Jeg vil gerne blive dygtigere på mit felt. Men jeg har skullet prioritere, for vi har ballonstafet her i Flakhaven i Odense i dag, hvor vi opsætter 1000 balloner med besked til politikerne. I går var jeg ude og deltage i et løb. Vi løber eller cykler en halv maraton om dagen her under lockouten. I morgen skal jeg til demonstration i København. Det er godt at være synlig og aktiv under lockouten, men vi skal også tænke på vores hverdag bagefter. Der kommer jo en hverdag også, hvor vi skal kunne være stolte af vores profession. Det hjælper vores faglighed os med".