"Vi er i fuld gang med en række nye tiltag sammen med KL", lover Christine Antorini i Politiken i dag. "Eksempelvis vil et rådgivningsteam blive sendt rundt på skolerne inden sommer"

Rådgivningsteam og center skal hjælpe kommunerne med inklusion

Kun 14 procent af de lokale lærerkredse er tilfredse med deres kommuners indsats på inklusionsområdet, og minister Christine Antorini erkendte da også i det seneste nummer af Folkeskolen, at lærerne er blevet svigtet. Nu skal et statsligt rådgivningsteam hjælpe kommunerne.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærere dumper kommunernes inklusionsindsats

Ministeriet for Børn og Undervisning har afsat 60 millioner kroner i årene 2012-2015 til en inklusionshandleplan. Ifølge planen skal der etableres et rådgivningsteam, som skal hjælpe kommunerne med omstilling til øget inklusion både i daginstitutioner, skoler og fritidstilbud herunder organisering af inkluderende læringsmiljøer og kompetenceudviklingsmodeller.

Dertil kommer seks millioner kroner om året til et resursecenter for specialundervisning og inklusion, som skal bidrage med praksisnær viden om, hvordan man inkluderer flere elever i den almindelige undervisning.

Undervisningsminister Christine Antorini har desuden igangsat en forskningskortlægning af inklusion i folkeskolen, som skal undersøge, hvilke metoder der virker i inkluderende undervisning af for eksempel elever med adfærds- og opmærksomhedsforstyrrelser som eksempelvis ADHD, og der er afsat 10 millioner kroner til udvikling af it i forhold til elever med særlige behov.

En følgegruppe skal følge initiativerne på inklusionsområdet og sikre bred opbakning til målsætningen om inklusion i folkeskolen.

"Lærerne er blevet svigtet"