Støjpris til Kolding Kommune

Arbejdsmiljørådet uddelte i dag fire arbejdsmiljøpriser. Kolding Kommune fik en pris for indsatsen imod støj. Især på skole- og daginstitutionsområdet har kommunen arbejdet for at nedsætte støjen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Eleverne går med hjemmesko på skolens område, sikkerhedsgrupperne i daginstitutionerne er efteruddannet i at bekæmpe støj, kommunens bygningsafdeling har indarbejdet støjbekæmpelse i byggevejledningerne, og mindre støj er i det hele taget med, når man planlægger nyt byggeri og indretning i kommunen. For eksempel har man en lavere efterklangstid, end loven kræver.

I Kolding har man oplevet, at hjemmesko både betyder mindre støj i skolerne og ændret adfærd. Det giver mere ro i ørerne og mindre at gøre rent. Mindre støj i skoler og daginstitutioner mindsker antallet af konflikter og har betydning for både børnenes og de ansattes stress-niveau.

At fysisk og psykisk arbejdsmiljø kan hænge sammen viste sig også, da man besluttede, at børnene i daginstitutioner skulle sidde på høje stole af hensyn til de ansattes rygge. Sidegevinsten var nemlig mere ro. Det samme skete, da man udskiftede lysstofrør med glødelamper - det gav en anden belysning, en anden stemning og mere ro.

Arbejdsmiljørådet ønsker med prisen at belønne en virksomhed, der har sat fokus på gode tekniske og organisatoriske løsninger, der har reduceret støj.

Arbejdsmiljørådet uddelte desuden en pris til DSB for at have en målrettet indsats for et godt psykisk arbejdsmiljø for de ansatte. ArbejdsmiljøPrisen er nystiftet og blev uddelt på ArbejdsmiljøDagen, som Arbejdsmiljørådet står bag. Det skete i Odense.