Tyrkisk lærerforening påny truet af lukning

Den tyrkiske lærerorganisation Egitim-Sen står i morgen over for endnu en domstol, som skal afgøre, om foreningen skal lukke. Det sker på trods af, at Egitim-Sen i sommers fjernede ordene om ret til undervisning på modersmålet fra sine vedtægter.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den tyrkiske regering har gennem flere år forsøgt at få lukket den store lærerforening Egitim-Sen. I maj erklærerede Højesteret foreningen ulovlig, fordi forenignen i sin vedtægter forsvarer undervisning på modersmålet og minoriteters ret til at pleje deres egen kultur i frihed. På en ekstraordinær kongres kort efter besluttede Egitim-Sen at fjerne den omstridte sætning fra sine vedtægter for at undgå lukning. I morgen afsiger Arbejdsretten den dom, der bliver afgørende for, om Egitim-Sen overlever. Organisationen har opfordret sine mange støtter blandt den internationale fagbevægelse til at skrive til den tyrkiske præsident, premierminister og justitsminister for at lægge yderligere pres på regeringen og få den til at droppe sagsanlægget mod Egitim-Sen. Danmarks Lærerforening har fulgt sagen tæt - blandt andet har hovedstyrelsesmedlem Peter Hess-Nielsen overværet flere retsmøder - og DLF har da også skrevet til den tyrkiske regering om sagen.