Sag mod tyrkisk lærerforening udskudt

Den dommer, som tidligere har afvist den tyrkiske stats krav om at lukke lærerorganisationen Egitim-Sen, valgte i dag at udskyde sin afgørelse til den 21. februar for at kigge nærmere på Højesterets begrundelse for at sende sagen tilbage til ham.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det var den samme dommer, som sidste gang afviste sagen", fortæller hovedstyrelsesmedlem i Danmarks Lærerforening, Peter Hess-Nielsen, som overværede retsmødet i dag i Ankara. Rigsadvokaten i Tyrkiet har begæret Egitim-Sen lukket med den begrundelse, at foreningens ord i vedtægterne om minoriteters krav på undervisning på modersmålet er i strid med Tyrkiets forfatning. Dommeren afviste i september sagen med den begrundelse, at der ikke var lovgrundlag for at opløse forbundet. Men den tyrkiske Højesteret afgjorde for nylig, at sagen skal genoptages.

Som ved retsmødet i september var der i dag store demonstrationer og massivt politiopbud foran retsbygningen. Mange udenlandske observatører overværede retssagen, blandt andre repræsentanter for europæiske lærerorganisationer, som støtter Egitim-Sen.