Formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal er med i det nye formandskab for Ny Nordisk Skole.

Ny Nordisk Skole prøver at komme på benene igen

Et nyt formandskab med undervisningsministeren selv i spidsen skal prøve at puste nyt liv i Ny Nordisk Skole-projektet. Skoleledernes formand Claus Hjortdal er ny mand i førergruppen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsminister Christine Antorinis drømmeprojekt Ny Nordisk Skole fik en mavepuster af lockouten sidste forår, men Antorini forsøger nu at genstarte projektet gennem en ny ledelsesstruktur, nemlig en bestyrelse og et akademiråd med "dygtige eksterne praktikere, forskere og aftagere", skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Dorte Lange er ikke med i Ny Nordisk Skole

Formandskabet for det nye akademiråd består af Christine Antorini selv, formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal og Lars B. Goldschmidt, der i sin tid var formand for dialoggruppen sammen med næstformand for Danmarks Lærerforening Dorte Lange. Dialoggruppen for Ny Nordisk Skole afholdt sit sidste møde her i januar.

"Jeg har sagt ja til at være med i formandskabet, fordi ideen i Ny Nordisk Skole er, at skoleudvikling bedst sker nedefra, uanset den ene og den anden reform. Det er også den måde, vi har tradition for at udvikle skoler på i Danmark, nedefra, og det bakker jeg op om", siger Claus Hjortdal til folkeskolen.dk.

Antorinis personlige projekt

Mens skolereformen er regeringens projekt, er Ny Nordisk Skole Christine Antorinis personlige projekt, fortæller Claus Hjortdal. Med det nye akademiråd prøver hun at forankre projektet i en bredere personkreds og på den måde brede ånden fra Ny Nordisk Skole ud til skoler og institutioner, også i den nye virkelige efter sommerferien, hvor skolehverdagen jo ser anderledes ud.

Til efteråret kan nye skoler og institutioner søge om at komme med i Ny Nordisk Skole.  Det er tredje ansøgningsrunde til Ny Nordisk Skole. Nogle skoler har i øvrigt undervejs meldt sig ud af Ny Nordisk Skole, fordi for mange læreres opbakning til projektet forsvandt i forbindelse med lockouten.

Skive-skoler har meldt sig ud af Ny Nordisk Skole