Anmeldelse

Spil smart
Spil smart

Lidt men godt

Her er en håndsrækning til musiklæreren på mellemtrinnet, som gerne vil spille populære, nutidige sange i musikundervisningen af for eksempel Rasmus Seebach, Burhan G og Imagine Dragons.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da jeg først så materialet, tænkte jeg: Hvor lidt kan man nøjes med? Men ved nærmere eftersyn og eftertanke mener jeg, at det er et rigtig godt og brugbart materiale på grund af dets klarhed og enkelhed.

Fakta:

Titel: Spil smart

Forfatter: Liv Beck, Tove Sørensen

Pris: 249

Sider: 35

Forlag: Stepnote Publishing

Forfatterne bag materialet har udvalgt ti numre og simplificeret dem, så de kan spilles med fire akkorder med samme akkordmønster sangen igennem. Der er to kriterier for arrangementerne: Det skal være simpelt, og det skal lyde godt. Hvem kan være uenig i det?

I udvælgelsen af sange beror forfatterne sig på seks kriterier, og gennem disse og den øvrige vejledning til fremgangsmåde afspejler de autentisk og praktisk erfaring med undervisning i skolen. Ud over materialet er originalindspilningerne tænkt ind, og her henvises til YouTube.

Hver sang er noteret med tekst, et akkordskema til keyboards med to akkordtoner noteret som hel- eller halvnoder og guitar/bas noteret med tabs. Meget overskueligt og lige til at kopiere til eleverne.

For den øvede musiklærer ser jeg materialet som et godt udgangspunkt. Man kan jo altid supplere med soloer og så videre, som forfatterne også skriver. For den "nye uerfarne" eller den "gamle nyhedstrængende" musiklærer er materialet altså lige til at gå til.

Powered by Labrador CMS