Debat

Husk PLCeren i skoleårets planlægning

Når du som leder dykker ned i den store fordelingshat af timer til skolens mange funktioner og ressourcepersoner

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Juleferien kommer akkurat på rette tidspunkt – også i 2021. For en stund kan vi sænke skuldrene en anelse, slå benene op, mæske os i alt for mange kalorier og ellers ”bruge den sunde fornuft” udi sociale sammenhænge, som Søren Brostrøm så fint har formuleret det.

Lige så sikkert det er, at det igen ringer ind på skolerne efter nytår (forhåbentlig), lige så sikkert er det, at planlægningen til et nyt skoleår også løbes i gang efter juleferien.

Mange ender skal nås: Tid til forberedelse, et utal af møder, nye indsatsområder, diverse tilsyn, fagudvalg osv. Listen er lang – og i takt med vi har fået uddannet et væld af faglige vejledere, skal der naturligvis også afsættes god tid til disse, for at de kan sætte deres ny vundne kompetencer i spil.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Og så er der også lige læringsvejlederen – ja, hende eller ham, som man tidligere – og enkelte steder stadig - kalder for skolebibliotekaren.

Generalisten, der binder det hele sammen på PLC og hvis uddannelse og arbejdsopgaver  nærmest kan betegnes som en #cand. nærmest alt# , der har en udtalt uundværlig blækspruttefunktion på PLC.

Men det er også denne generalist, der de senere år ofte er blevet offer for spare iveren, når tid til andre opgaver og andre gode ressourcepersoner skulle findes.

Kære skoleleder:

Kulturformidling, udstillinger, back office opgaver, vejledning, udvikling af analoge/digitale læringsaktiviteter og elevernes fritidslæsning er blot nogle af de arbejdsopgaver læringsvejlederen varetager rigtig mange steder.

Arbejdsopgaver der på én gang både er uundværlige og tidskrævende – og som ikke bliver løst af sig selv. Lige om lidt ser en ny Bekendtgørelse for PLC dagens lys. Den kunne med fordel danne udgangspunkt for både refleksion og en god drøftelse med PLC teamet.

Og helst inden du stikker hånden ned i den store fordelingshat af timer til funktioner på skolen.

God arbejdslyst & Godt nytår!

Powered by Labrador CMS