Konservative klar til yderligere faglige stramninger

Hvis de faglige opstramninger i det nye folkeskoleforlig ikke virker efter hensigten, så er Det Konservative Folkeparti klar til at tage en omgang til. Uddannelsesordfører Helle Sjelle gentager sit krav om central kontrol af, om de bindende mål nås.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Der er vel ikke noget at sige til, at vi konservative insisterer på mere faglighed i folkeskolen, når man ser, hvor ringe det står til. Mangel på krav og konsekvens har især skadet de svagere elever, og det er frygteligt at tænke på, hvordan verdens dyreste folkeskole i mange år nærmest har understøttet den negative sociale arv i stedet for at bryde den," siger Helle Sjelle på baggrund af Unicef-rapporten, der er blevet offentliggjort i dag.

"Det bør være muligt at skabe en skole, hvor børnene både er dygtige og glade. Vi konservative vil ikke anerkende, at der er en modsætning mellem et højt fagligt niveau og en socialt velfungerende arbejdsplads for børnene og deres lærere".

"Jeg går ud fra, at undervisningsministeriet sætter et system i værk, så vi fra centralt hold kan følge med i om det faglige niveau i skolen bliver bedre. Vi vil ikke acceptere, at børn bliver tabere på fremtidens arbejdsmarked på grund af en misforstået laissez faire attitude overfor niveauet i folkeskolen," siger Helle Sjelle.