Anders Fabricius Larsen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 13. november fik vi på Højelse Skole i Lille Skensved den triste oplysning, at Anders Fabricius Larsen var død. Selvom Anders gennem flere år har døjet med hjerteproblemer, og selvom de, der var tæt på, vidste, at det værste kunne ske, var det alligevel chokerende.

Anders blev kun 56 år. Alt for lidt. Heldigvis var han en livsnyder, så han brugte de år, han fik, godt: På familie og venner, natur og jagt.

Anders blev ansat som lærer på Højelse Skole i 1978. I en menneskealder har næsten alle børn i Lille Skensved haft Anders i et eller flere fag, hvad enten det var biologi, fysik, geografi, sløjd eller idræt. De har mødt hans rolige gemyt, forstående, men også insisterende. Han elskede at fortælle og delte villigt ud af sin meget store viden.

Anders var mangeårig og selvskreven formand for Høf (Højelse Øl Forsyning), som kaffekassen med vanligt glimt i øjet blev kaldt. Dette indebar også arrangement af skolens fester. Anders var i det hele taget et meget socialt menneske, der altid kunne finde en anledning.

Hans hjerte var måske ikke stærkt - til gengæld var det stort, hvilket ikke mindst fremmødet i Ejby Kirke bevidnede, da vi den 19. november sagde farvel.

Tankerne går til familien, der må savne deres mand, far, morfar og svigerfar.

Æret være Anders' minde.

På skolens og kollegernes vegne Ebbe Sørensen, pædagogisk afdelingsleder, Højelse Skole