Lokale lærere er med i kampen

Lærere i hele landet bidrager til den faglige kamp med adskillige lokale demonstrationer, film og initiativer. Der er blevet delt blomster ud, danset »Gangvagt Style« og lavet flash mobs. Her er et udpluk. Du kan se mere på folkeskolen.dk/ok13

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Superlærer kræver minimum 30 timer i døgnet

Voerladegård Skole ved Skanderborg fik torsdag den 28. februar besøg af superlæreren Teacherman, som ønsker, at døgnet bliver udvidet. Ellers kan han ikke nå alle sine arbejdsopgaver og levere kvalitetsundervisning. Han uddelte flyers til forældrene foran skolen sammen med de andre lærere - og fortalte gerne om sin nyetablerede supertænketank, der sysler med en anderledes form for Viagra, der skal forlænge lærernes arbejdsudholdenhed.

Vestegnens lærere delte vand ud til forældrene

12.000 flasker vand med teksten »Se mig i øjnene - og fortæl mig, at min undervisning bliver bedre af mindre forberedelse« fik lærere fra Vestegnens Lærerforening delt ud, da de mandag den 4. marts stod klar ved samtlige stationer på hele Vestegnen. »Opbakningen blandt forældre og øvrige pendlere var stor. Det hjælper jo lidt i kampen«, siger lærer ved Glostrup Skole Majbritt Brander.

Lærere går til bekendelse i video: Jo, vi arbejder i fritiden

Fire lærere fra Aabybro Skole i Nordjylland indrømmer i en YouTube-video på bedste cykelryttermanér, at jo, de lægger læreplaner i ferierne, snakker med forældre efter klokken 18 og tager på kurser uden for arbejdstiden. »Mine kollegaer og jeg er bekymrede for, hvad der sker, hvis skolen bliver et rent 8-16-job. Men vi vil ikke klynke, så med den her bekendelse forsøger vi at levere budskabet med humor«, fortæller Helle Nilsson, læreren, der sidder som nummer to fra venstre i videoen.

Velforberedte muffins til esbjergenserne

»Kvalitet kræver forberedelse« stod der på hver muffin, da Esbjerg Lærerforening lørdag den 2. marts var på gaden for at tale med borgerne. I to timer blev der delt muffins og go-cards ud med budskabet om, at forberedelse har en betydning for undervisningens kvalitet.

Flash mob - lærere skaber opmærksomhed i bybilledet

Viborgs borgere blev udsat for en flash mob lørdag den 9. marts, da en troubadour hev sin guitar frem midt i byens indkøbscenter. En flash mob betyder, at en stor flok mennesker pludselig gør det samme et sted i det offentlige rum. Pludselig sang flere end 200 lærere med på en omskrivning af »Livstræets krone«: »Der er så meget der kan rykkes - gøre skoledagen god - undervisningen kan lykkes - bare giv os arbejdsro«.