Debat

Kritik rammer ved siden af

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Medlem af DLF's hovedstyrelse, Niels Christian Sauer, kritiserer mig i Folkeskolen nummer 5 for at styre alle Danmarks Evalueringsinstituts (Eva) aktiviteter på skoleområdet i dag. Men sandheden er, at den kritiserede lovgivning mindsker ministerstyringen af evalueringerne på folkeskoleområdet. Tidligere skulle evalueringsinstituttets planer for evalueringer på folkeskoleområdet godkendes af undervisningsministeren. Det skal de ikke længere, fordi der nu er det uafhængige formandskab for rådet, der fastsætter, hvilke evalueringer der skal gennemføres på folkeskoleområdet.

Skolerådet er ikke anderledes end alle de andre forskningsråd, som også er udpeget af ministeren, og som i øvrigt er helt uafhængige af denne. Jeg var meget omhyggelig med at udpege et skolerådsformandskab, der kunne accepteres af alle, og som ikke kan beskyldes for at gå regeringens og skoleforligspartiernes ærinde.

Niels Christian Sauer hævder også, at kommissoriet til Eva's rapport om elevplaner var skræddersyet til at resultere i en positiv evaluering af mit projekt. Men det er faktisk en uvildig rapport skrevet af et uafhængigt institut. Jeg blander mig ikke i dets arbejde. Og jeg tager gerne imod kritik - også af elevplaner. Af samme årsag har jeg nedsat et afbureaukratiseringsudvalg sammen med blandt andre DLF og KL. Udvalget ser også på den konstruktive kritik, der er kommet vedrørende elevplaner.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Powered by Labrador CMS