Klassens bedste løgn

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fortæl den bedste løgnehistorie og kom i fjernsynet. Dansklærerforeningen er gået sammen med Danmarks Radio om at lave en konkurrence for elever over hele landet.

Næstformand i Dansklærerforeningen Jens Raahauge mener, at der i tv-serien, hvor Carl Quist Møller fortæller løgnehistorier, er tre typer løgne: Den dårlige løgn, hvor man forsøger at beskytte sig selv, den fantasifulde løgn, som kan underholde andre, og dagdrømmen, hvor man finder på, hvad man ville bruge pengene til, hvis man vandt i lotto.

»Undervisningsmæssigt er der tre muligheder for at snakke om de tre typer af løgnehistorier. Nogle er ikke konstruktive, mens andre er kreative, og dagdrømmene bare er rare at have.

Danske børn klarer sig bedst i verden, fordi vi lægger vægt på kreativitet, innovation og problemløsning. Derfor vil vi gerne være med til at promovere sagen«, siger Jens Raahauge.

Konkurrencen er for 0.-6. klasse. Der er lagt op til, at klasserne arbejder med emnet og fremfører løgnehistorier for hinanden i små grupper. Derefter bliver de bedste løgnehistorier skrevet ned og sendt til Danmarks Radio, hvor et dommerpanel vurderer dem. De bedste løgnehistorier bliver sendt på DR1. Deadline for indlevering af løgnehistorier er 1. juni. Man kan finde undervisningsoplæg og læse mere om konkurrencen på Dansklærerforeningens hjemmeside www.dansklf.dk under »Folkeskole«.

Powered by Labrador CMS