Artiklen, der ikke kunne skrives

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når læserne i artiklerne om Rødovres projekt 'Ændret Skolestart' ikke møder nogen af indskolingens lærere, børnehaveklasseledere og pædagoger, skyldes det, at Folkeskolen ikke fik lov til at besøge skolerne.

'Medarbejderne er for pressede. Det er min opgave som skoleleder at beskytte dem.'

'Det kan ikke lade sig gøre lige nu, vend tilbage til foråret. Vi har endnu ikke fundet vores ben i projektet, så vi vil ikke interviewes.'

'Medarbejderne står i et dilemma. De er bange for, hvad tillidsrepræsentanten siger, hvis de er for positive, og bange for ledelsens reaktion, hvis de er for negative.'

Begrundelserne var mange, og af afslag kom der seks. Fra samtlige seks skoler i Rødovre Kommune meddelte skolelederne og nogle tillidsrepræsentanter venligt, men bestemt, at Folkeskolen ikke var velkommen - lige nu og i nærmeste fremtid.

Der blev sagt 'bestilt arbejde' og talt om skjulte dagsordener.

Folkeskolen mener, at alle faggrupper i projektet skal høres. Vores udgangspunkt var, at vi ville være med en dag i to børnehaveklasser for at beskrive hverdagen samt høre, hvad de enkelte faggrupper mener er godt, og hvad der er dårligt ved projektet. Igennem flere uger prøvede vi, havde endda en klar aftale, men den røg også på gulvet.

Efter at have prøvet de enkelte skoler forsøgte Folkeskolen via kredsen at få et helt team i tale.

En person blev af kredsen sat på opgaven og mente, at det godt kunne lade sig gøre. Vi talte med ham mange gange undervejs. På et tidspunkt fik vi tilbudt et møde med et helt team fra en børnehaveklasse fem dage efter sidste deadline før jul.

Det lykkedes at få rykket mødet frem til dagen før deadline, men da vi mødte op på kredskontoret, var alt lukket og slukket. Mødet var blevet aflyst, vi havde bare ikke fået besked.

Vi håber, at Folkeskolen senere kan give læseren et billede af hverdagen i Rødovres indskoling.kara, hela

Se desuden debatsiderne