Anmeldelse

www.m-plus.dk

www.m-plus.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Klip et kvadrat" er et af de mere kreative elementer i programmet "m-plus", der er et værktøjsprogram for matematiklærere. Her har læreren mulighed for at få programmet til at udarbejde mange forskellige opgaver til brug i den daglige matematikundervisning.

Fakta:

Titel: www.m-plus.dk

Type: Internet

Forlag: Nissens verksted

Og der er mere end de sædvanlige taltræningsopgaver, der findes i alle mulige varianter, med alle mulige indstillingsmuligheder for brugeren. Der er en mængde spil og aktiviteter af geometrisk karakter. Alt lige til at indstille og printe ud til eleverne. Og det har vi jo stadig behov for.

I "Klip et kvadrat", hvor der ved et ret snit igennem en plan figur af de to fremkomne stykker skal laves et kvadrat, kan man selv inden for visse rammer lave sin egen plane figur til at klippe i. Mere af den slags kunne være herligt.

Programmet opdateres et par gange om året, og senest er der kommet procentregningsopgaver, geometriske transformationer, begrebskort med mere. Man kunne ønske sig, at det var muligt at blande de forskellige træningsopgaver, så det ikke kun var ét emneområde, der stod på en side. 

Forfatteren er åben for dialog og opfordrer til at indsende forslag til nye aktiviteter og indhold i et brugerforum, som kan findes ved at gå ind på www.m-plus.dk, hvor man også kan se nærmere på indholdet.

Det hele er enkelt, let og intuitivt at gå til, det er samlet på ét sted og indeholder en del mere end de talrige gratis sider med træningsopgaver, man kan finde på nettet. Så det årlige abonnement er værd at overveje, selv om der måske burde være forskel i prisen for store og små skoler.