»Min bedste lærer« er blevet leder

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Camilla Hoffmann er hovedpersonen i TV2's nye dokumentarserie »Min bedste lærer«. Siden optagelserne er hun blevet skoleleder på Ellehøjskolen på Stevns.

Hvorfor blev du leder?

»Jeg har været afdelingsleder tidligere. Men dybest set var det for at rykke på en hel skole i stedet for blot at rykke i min egen klasse og i mit eget team. Det sjove er at få lov til at ændre ved tingene og gøre noget ved skolen. Og så kan jeg godt lide at bestemme«.

Går det ikke ud over børnene, at de gode lærere søger væk fra klasselokalet?

»Der er masser af gode lærere. Klasselokalerne er fyldt med gode lærere, så de går ikke glip af noget. Og den vigtigste del af det at være leder er stadig at inspirere til det, der foregår inde i klasserne. Som leder skal jeg virke som sparringspartner for medarbejderne. Der er mange, der siger, at lærerne er umulige at lede. Sådan oplever jeg det slet ikke. Tværtimod oplever jeg nogle lærere, der rigtig gerne vil have nogle ledere, der kigger med i klassen. For mig handler det om det samme, som da jeg var lærer. Jeg vil en bedre skole, en sjovere skole og en bedre hverdag for eleverne«.

Du er udnævnt af eleverne til at være »Min bedste lærer«, bliver du også af lærerne udnævnt til »Min bedste leder«?

»Ja, det håber jeg. Det er min ambition. Det skal være alle menneskers ambition at være den bedste til det, de laver. Jeg håber, at Bertel Haarder bliver stolt af mig og de lærere, der er på skolerne, når han ser programmet. Det er godt at have nogle overordnede, der siger: Det er godt arbejde - vi er stolte af jer«.

mbt@dlf.org