Anmeldelse

Os og kristendom

Grundbog 7/8

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I nyrenoveringen af kristendomskundskabsserien "Os og kristendom" er vi nu nået til 7.-8. klassetrin med en grundbog, der har samme fine faglige kvalitet som de øvrige bøger i serien, og som også kendes fra den gamle serie fra starten af 1990'erne.

Da bogen er tilrettelagt til undervisningen i enten 7. eller 8. klasse, i det år hvor der ikke er konfirmationsforberedelse, er der nu kommet et øget fokus på andre religioner: hinduisme, buddhisme og islam, samt deres forhold til kristendommen. Der arbejdes med problematikker om religionsmøder og religionskonflikter. Og om at lære, hvordan man respekterer anderledes tænkende.

Eleverne er aldersmæssigt i puberteten, hvilket betyder, at de naturligt er optagede af identitet og religiøs søgen efter mening og sandhed i tilværelsen.

Bogen er opbygget traditionelt, som vi kender det fra de øvrige bøger, dog med nye farvebilleder, der skal øge elevernes interesse for faget. Desuden skal de forskellige arbejdsspørgsmål nok hjælpe læreren til at få gang i en god klassesamtale om disse vigtige emner. En god og gedigen grundbog af traditionelt tilsnit til undervisningen.