Anmeldelse

Leg og lær året rundt

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her er bogen, som alle pædagoger, forældre og bedsteforældre bør have i julegave eller på et andet passende tidspunkt.

Man bliver så glad, når man læser denne bog. Den er opbygget omkring årstiderne, hermed også årets fester, hvor december og jul har fået et afsnit helt for sig selv.

Hvad angår højtider så får man en god forklaring på, hvorfor vi holder netop den pågældende højtid, og hvordan den er opstået. Her er jo allerede god hjælp til den usikre voksne. Dernæst er der et sprudlende væld af ideer til aktuel pynt og bagværk, som jo også kan sæsonrelateres. Her skal blot nævnes, at der naturligvis ikke mangler en græskarkage til Halloween.

Gækkevers kan man finde mange af til påske, og sange i forbindelse med højtider og årstider er der et udvalg af. Til tider er de opstået som et rim til en kendt melodi.

Men nu til det, der gør bogen helt uundværlig: Legene. Her er en guldgrube af kendte, mindre kendte og i hvert tilfælde for mig ukendte lege.

Børn elsker jo at lege, hvad enten det er udendørs og fysiske lege, eller det foregår indendørs som gåder, rim eller ordlege. Pædagoger kender sikkert meget af det i forvejen, men jeg tror, der for alle vil være nyt at hente. Forældre har ikke meget tid i hverdagen, men i forbindelse med børnefødselsdage vil bogen være en guldgrube, og for bedsteforældre er den herlig at hente inspiration fra.