Anmeldelse

Når du hører noget / Når du føler på noget / Når du lugter til noget / Når du smager på noget / Når du ser noget

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Sanserne" er en lille serie på fem fagbøger, der henvender sig til børn i alderen fra fem til otte år. Hver bog omhandler en af sanserne. Teksten i bøgerne er enkel, men formår alligevel sammen med illustrationerne at få fortalt, hvordan vi bruger sanserne til at opdage og undersøge omverdenen.

Bøgerne indeholder desuden også en del faktaoplysninger. Hvad er duftstoffer, og hvordan bevæger de sig gennem luften? Hvor på tungen smager man surt? Hvor kildrer det mest? Hvad er trommehinden? Hvor sidder følenerven? og så videre. Forståelsen hjælpes godt på vej af de meget beskrivende illustrationer.

Bøgerne er gennemillustrerede med nogle pragtfulde tegninger. Tegningerne er sjove og detaljerede og spiller flot op til teksten. Læseren er ikke et øjeblik i tvivl om, hvilken oplevelse smagen af en citron eller lugten af sure sokker giver.

Den enkle og korte tekst og de beskrivende billeder opfordrer til samtale om indholdet, og når børnene har fået bøgerne læst højt nogle gange, vil de selv kunne bruge dem som opslagsbøger.

Bagest i hver bog er der et afsnit til forældre og et afsnit til pædagoger og lærere med forslag til lege og aktiviteter.

Nogle rigtig gode små fagbøger, der burde befinde sig på boghylden i enhver børnehaveklasse.

Powered by Labrador CMS