Skolebibliotekarer har ringe mulighed for efteruddannelse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kun hver femte skolebibliotekar vurderer sin mulighed for at få en efteruddannelse som rigtig god eller god.

Det viser en undersøgelse, som Scharling Research har foretaget for Folkeskolen (se artiklerne på side 6). To ud af fem svarer, at muligheden for efteruddannelse er nogenlunde, og lige så mange bedømmer den som dårlig eller rigtig dårlig.

Alligevel er skolebibliotekarerne flittige til at søge efteruddannelse. Hver femte har søgt efteruddannelse henholdsvis en eller to gange inden for de seneste tre år, og næsten hver fjerde har søgt tre gange.

Hver femte har overhovedet ikke søgt. Men derfor kan de godt have lyst til at efteruddanne sig. For som en skolebibliotekar retorisk spørger Folkeskolen: »Hvis vi får at vide af kommune og leder, at nu er budgetterne igen beskåret, og at der ikke er råd til efteruddannelse, kun til korte kurser, søger vi så efteruddannelse?«

Ikke desto mindre svarer to ud af tre ja til, at de fik kurset bevilget, sidst de søgte.

Undersøgelsen siger ikke noget om, hvorvidt de søgte et kort kursus eller egentlig efteruddannelse.

folkeskolen@dlf.org