Anmeldelse

Tro på tværs

Fællestræk i religioner

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Medierne behandler dagligt stof fra forskellige konfliktområder verden over. En af forklaringerne på årsagen til konflikterne er de store verdensreligioners indbyrdes uoverensstemmelser om retten til at have sandheden om den rette tro. Uoverensstemmelserne medfører en opdeling af verden, hvor den enkelte religions udøvere påvirkes til at dele folk op i to kategorier - dem og os.

Forfatterens sigte med bogen er at løse op for de kompromisløse spændinger, som en fiksering på egen religion ofte medfører, og som derved skaber afstand mellem folk fra forskellige religioner i stedet for at skabe en gensidig respekt, hvor hver religion har sin egen gyldighed. Bogens temaer har derfor fokus på at beskrive en række religiøse og menneskelige fællestræk fra verdensreligionerne ud fra en fænomenologisk vinkel, som fremhæver synlige ligheder gennem religionernes handlinger og ritualer.

Bogen er velkomponeret med gode illustrationer. De enkelte temaer, som behandles, er ledsaget af små ekskurser, skriftsteder og forklaringer på lidt vanskelige begreber. Teksten er forfattet i et lettilgængeligt sprog, og indholdet dækker fint forfatterens intentioner. Velegnet som klassesæt fra 5. klassetrin.