Film formidler politik

I Græsted-Gilleleje formidler elever kommunens børn og unge-politik, så børn og unge forstår den. 40 elever har optage otte kortfilm om kommunalpolitik

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børn og unge skal forstå kommunens politik for at deltage i den.

Det var udgangspunktet, da politikerne i Græsted-Gilleleje Kommune bevilligede 220.000 kroner til et filmprojekt, der kunne formidle politikernes budskaber til de unge.

»I april havde vi en stor høring, hvor det kom frem, at børn og unge mente, at de manglede en udgave af vores børn og unge-politik, som var til at forstå og bruge. Derfor besluttede Børne- og Kulturudvalget at sætte gang i et filmprojekt«, siger projektleder Lisbeth Due.

40 elever fra 5.-9. klasse deltager fra kommunens fire skoler. På hver skole er elevrådets kontaktlærere blevet bedt om at håndplukke ti elever til at være med. I løbet af en uge optager eleverne otte kortfilm. Samtidig producerer en professionel fotograf en dokumentarfilm om hele projektet. Den bliver klippet sammen, og så bliver der fremstillet 1.500 dvd'er, der bliver sendt ud til eleverne fra 5.-9. klasse, politikerne og fagpersoner på børn og unge-området. Den 11. november - tre dage før kommunalvalget - er der premiere på filmene.

Kommunen har hyret kommunikationsbureauet ZoomStory til at sørge for, at der kommer noget ud af elevernes film, som andre kan få gavn af.

mbt@dlf.org