www.fronter.dk

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det norske selskab Fronter har i disse dage udsendt et tilbud til skoler og kommuner om at benytte dets samarbejdsværktøj til læring og kommunikation. Ligesom i Norge får skolerne det tilbudt gratis. Der skal kun betales et beskedent årligt beløb til driften af systemet.

Filosofien bag er, at mange brugere giver den feed-back, der kan udvikle systemet, så det hele tiden kan svare til de nyeste krav og standarder, og det kan lade sig gøre, fordi erhvervslivet betaler den fulde pris.

Fronter er et samarbejdssystem med virtuelle rum, der kan bruges til at bygge en hvilken som helst organisation, inklusive en skole. Man kan gøre brug af omkring 40 værktøjer, som man som bruger selv vælger til og fra. Der er e-mail, adressekartotek, kalendersystem og opgavestyring, som er synkroniseret med Outlook. Man kan udnytte fælles data, som man kan få adgang til i det omfang, man har fået tildelt rettigheder. Det vil sige, at systemet er velegnet til kommunikation mellem hjem og skole, til elevernes portfolio og logbog, til tildeling af opgaver og responsgivning og meget mere. Kort sagt alle de redskaber, der er brug for i den fleksible skole.

Ifølge firmaet har Høje-Taastrup Kommune besluttet sig for at bruge systemet i sine skoler.

Det skal blive spændende at følge deres erfaringer.

Denne uges NETopNU er skrevet af Hjørdis Beier