Kredsbryllup i NORD

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med generalforsamlingernes og hovedstyrelsens velsignelse vil de to nordligste lærerkredse i Danmark holde bryllup den 1. april år 2000. Skagen Lærerkreds og Hjørring-Hirtshals Lærerkreds vil tage det fælles navn Nordkredsen inspireret af en gammel plan om storfusion mellem endnu flere nordjyske kredse. Kredsformand i Skagen, Svend Erik Floor, betegner fusionen som et åbent ægteskab, hvor nabokredsene kan komme med senere, hvis de er interesserede.

'Vi arbejdede med forskellige modeller for en del år siden, fordi vi godt kunne se, at det kunne blive svært at få råd til at ansætte en sagsbehandler hver for sig. Men tiden var ikke moden dengang', fortæller kasserer i Hjørring-Hirtshals, Hans Henrik Bergenser.

Men i Skagen og Hjørring-Hirtshals levede tankerne videre, og på generalforsamlingerne i dette forår fik kredsstyrelserne grønt lys til at gå videre med planerne, og forleden gav DLF's hovedstyrelse sin accept. Fusionen skal endeligt godkendes på ekstraordinære generalforsamlinger den 7. og 9. marts næste år.

'Vi skal have 'hovedkontor' her i Hjørring og filial i Skagen. Og så regner vi med, at vi kan ansætte en sagsbehandler, uden at det behøver at betyde kontingentstigninger. Så kan vedkommende tage til Skagen måske en gang om ugen, så lærerne der skal henvende sig på det samme kontor, som de plejer', siger Hans Henrik Bergenser.