Årets Skriftdag

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 5. november afholdes Årets Skriftdag for 11. gang. Det foregår på Danmarks Grafiske Museum/Dansk Pressemuseum, der ligger på Brandts Klædefabrik i Odense. Der er fire foredrag og en åbning af en udstilling på programmet. De to første foredrag er historiske. De fokuserer på skriftens funktion samt dens form og æstetik i antikken. Foredragsholderne er lektor Christian Gorm Tortzen og billedhuggeren Ove Bang Jørgensen. Det tredje foredrag står arkitekt og grafiker Bo Linnemann for. Det handler om udviklingen af DSB's nye designprogram. Det sidste foredrag, om læsning og skrivning i folkeskolen, leveres af skoleinspektør Jens Colding.

Sidste punkt på programmet er en præsentation af hæftet 'Håndskrift ved år 2000'. Det er en vejledning for undervisere i håndskrift, der bliver udsendt til alle skoler i Norden.

På Årets Skriftdag åbner en udstilling med værker af kunstneren Finn Sködt. Værker, der tager udgangspunkt i forskellige former for skrift, kan ses i trappehallen på Brandts Klædefabrik indtil den 5. december.