Ny løn til begge køn?

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tre fjerdedele af de ansatte i kommunerne er kvinder, og hidtil har de ikke fået samme løn som mændene, når man har undersøgt sektorens lønninger. Den 1. april næste år går en stor del af de kommunalt ansatte over på et nyt decentralt lønsystem med opdeling i grundløn, kvalifikationsløn, funktionsløn og resultatløn - det gælder for folkeskolens vedkommende lederne. Hvilke kriterier vil man lægge vægt på ude i kommunerne, og hvem står bedst i forhold til de kriterier - mænd eller kvinder? Det vil Ligestillingsrådet tage fat på at undersøge, skriver fagbladet Fællesrådet.

Undersøgelsen vil sammenligne enkelte ansattes løn og deres måde at forhandle løn på, sammenligne mandsdominerede og kvindedominerede afdelinger på en arbejdsplads samt på forbunds- og overenskomstniveau sammenligne typiske mandeforbunds forhandlinger med typiske kvindeforbunds. Undersøgelsen skal indgå i et større ligestillingsprojekt iværksat af Nordisk Ministerråd.