Bahrain i Århus

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Moesgård Museum ved Århus slår den 2. oktober dørene op for en udstilling om professor P.V. Globs ekspeditioner til Bahrain i Den Arabiske Golf. Anledningen er, at det er 50 år siden, P.V. Glob kom til Århus og blev leder af Forhistorisk Museum (nu Moesgård Museum).

I 1953 rejste Glob til Bahrain. Det var usædvanligt på en tid, hvor udforskningen af Mellemøsten ikke foregik langs Den Arabiske Golf. Her fandt ekspeditionen den 4.000 år gamle oldtidskultur, Dilmun.

Den spillede en central rolle i handelsforbindelserne mellem Indien og Mesopotamien.

Ekspeditionen nåede også at se Bahrain, inden der blev fundet olie, og landet ændrede sig.

Udstillingen lægger op til tværfagligt samarbejde mellem geografi, religion og historie. Der er udarbejdet tre sæt emneark og en lærervejledning. Emnearkene er tænkt som forberedelse til et besøg på museet. De er stilet til elever fra 7. klasse og opefter. De kan hentes på. www.moesmus.dk eller rekvireres på telefon 8942 4531.