Her kommer mutter . . .

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det lyder som det rene trylleri, at man kan gøre rent uden skrappe rengøringsmidler.

Ikke desto mindre bruger de ti rengøringsassistenter på Rønbækskolen i Hinnerup stort set kun vand og klude, når de gør rent efter 400 elever og 40 lærere.

- Jeg troede ikke, at vi kunne fjerne hverken snavs eller tuschstreger med kludene, men de tager godt fat i borde og gulve, siger rengøringsassistent Grethe Jensen.

Kludene er fremstillet i Østrig og er lavet af mikrofibre, som får vand og fedt til at blive en klæbrig masse, som man kan fjerne. Det er den egenskab, sæbe også har.

Indtil Rønbækskolen indførte den nye rengøringsstil for to år siden, kørte rengøringspersonalet rundt med tre spande fyldt med vand. I dag nøjes de med en halv spand vand. De to andre spande bruger de til klude. Det sparer assistenterne for mange tunge løft.

Samtidig sparer skolen mellem 2.000 og 4.000 kroner om året på rengøringsmidler, og lærere og elever får oven i købet et bedre indeklima at færdes i.