Fokus på menneskerettigheder

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I år fylder FN's verdenserklæring om menneskerettigheder 50 år. Samtidig har FN erklæret tiåret 1995-2005 for Tiår for Menneskerettighedsundervisning.

Undervisningsministeriet har sammen med Det Danske Center for Menneskerettigheder udarbejdet en handlingsplan, der skal danne baggrund for undervisningsforløb og udviklingsarbejder om menneskerettigheder på skoler landet over. Erfaringerne med arbejdet vil blive præsenteret på en konference den 9.-11. december i Hillerød.

Det Danske Center for Menneskerettigheder har også udgivet en bibliografi til brug for undervisning i menneskerettigheder. Den omfatter bøger, tidsskrifter, audiovisuelle materialer, spil og elektroniske informationsbaser. Bibliografien er sendt ud til alle landets skolebiblioteker.

Yderligere information fås ved henvendelse til Det Danske Center for Menneskerettigheder på telefon 3330 8888.