Edel Hertz

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Edel Hertz er død den 3. september på vej til møde med Fraktion 4's kongresdelegerede. Et møde, som blev afholdt på hendes initiativ. Symbolsk for hendes aktive liv, også som pensionist.

Efter læreruddannelsen på N. Zahles Seminarium 1947 søgte hun yderligere udvikling ved et længere ophold i USA. Edel fik ansættelse ved Rahbækskolen på Frederiksberg og senere ved Niels Stensens Gymnasieskole. I 1979 blev hun cand.pæd. i kristendomskundskab med psykologi og pædagogik som bifag.

Kristendomsundervisning var hendes hjertesag. Hun evnede at formidle uhøjtideligt og med en udpræget sans for humor. Både ved lobbyvirksomhed og på organisatorisk plan har hun kæmpet for sit yndlingsfag. Som formand for Religionslærerforeningen og som medlem af Undervisningsministeriets kristendomskommission.

De sidste par år tog Edel initiativ til at mobilisere pensionisterne i kreds 12, og hun var det faste midtpunkt for det arbejde, som udviklede sig her.

Fra 1992 har Edel været kongresdelegeret for pensionisterne i Fration 4. På kongresser har hun gang på gang påpeget tjenestemandspensionens uheldige udvikling.

Edel var en utrættelig og humørfyldt fighter. Hun kæmpede for ret og rimelighed i alle de sager, hun viede sin energi og tid.

Altid havde hun andres ve og vel i tankerne: børnene, familien, gamle elever og kolleger.

Vi oplevede Edel som et trofast, altfavnende og dybt engageret menneske. Vi vil savne hende og ære hendes minde.

Pensionistklubben kreds 12

Frederiksberg