Anmeldelse

Religion og identitet

- er der en sammenhæng

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er et par erfarne herrer, der har skrevet et godt undervisningsmateriale til nogle af de mange spændende skole-kirke-samarbejder, der er rundt omkring i landet. Nærværende bog er blevet til på baggrund af en lang række skoleklassers succesrige deltagelse i efteråret 2004. Og dialogen mellem kristendom og islam er bestemt ikke blevet mindre aktuel eller vedkommende siden, vel?

Fordomme har vi alle, for det er den måde, vi orienterer os på i en kaotisk verden, men fordomme kan også blokere for udsynet, og derfor er det vigtigt, at man bruger tid på fordomme i skolen. Hensigten med materialet har været at vise et nuanceret billede af de kulturelle og religiøse forskelle i religionerne kristendom og islam. Gennem en række velvalgte cases kan eleverne drøfte centrale religions- og kulturmødeproblemstillinger.

Bogen henvender sig til folkeskolens ældste klasser, og nogle har nok set materialet i en anden udgave, hvis man har været tilknyttet et skole-kirke-samarbejde i 2004. Jeg havde i alt fald selv arbejdet med det i samfundsfag og dansk i min 8. klasse i det pågældende efterår og haft stor glæde af at undervise i det meget alsidige materiale, der også kan suppleres med, hvad man ellers selv har lyst til og erfaring med.