Lydkortet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

i computeren var en forudsætning for, at jeg kunne genhøre radioudsendelserne, og hovedtelefonerne naturligvis.

En anden var, at jeg havde downloaded og installeret programmet RealPlayer 8 Basic, som altså kan bruges til andet end at afspille MP3-filer. Ja, det kan sådan set afvikle alle typer mediefiler, også video. http://www.realplayer.com - men find nu den gratis version. Den slår rigelig til!

Faktisk er der et stigende antal websites, som rummer lyd og andre mediefiler, der kan være af interesse i undervisningen.

Prøv for eksempel 'Dansk Lydhistorie' på http://www.sb.aau.dk/dlh. Det er fed nostalgi, men desværre et nu afsluttet projekt, som mest demonstrerer potentialet.

Jeg er imidlertid sikker på, at Christian Wang, der skal bestyre de 60 millioner kroner, som i 'IT og medier' er afsat til DR-undervisning, vil vide at bruge nogle af pengene på digitalisering af væsentlige 'radioudsendelser' og den slags.

'Orbitalen', ligeledes på http://www.dr.dk er en ny 'reol' forbeholdt IT og videnskab.

Der refereres naturligvis i hovedsagen til de forholdsvis mange faste udsendelser i Danmarks Radio inden for emnekredsen, som kan genhøres eller genses; men alene her er der faktisk også mange brugbare indfaldsvinkler til undervisning med et tidssvarende indhold.

Faktor 10 er en fantastisk rejse i størrelsesordener fra det mindste til det største.

Denne uges NETopNU er

redigeret af Johan Jacobsen