Nyansat ved skolestart - får du løn fra 1. august?

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er rift om lærerne i disse år. Mange dlf/a-medlemmer er af den grund kun ledige i en kort sommerperiode.

En del skoler får først formaliseret ansættelsen et stykke ind i august. Og læreren er måske allerede gået i gang med arbejdet.

Ansættelsen vil dog normalt være med løn fra 1. august.

Ledig i juli

Hvis du indsender dagpengekort for perioden juli/august, skal du som nyansat altid oplyse, hvis du får løn fra 1. august.

Det gælder også, selv om du først er begyndt på skolen ved skolestarten.

Eksempel

Helle har været til ansættelsessamtale den 4. august og er begyndt på skolen den 6. august. Det fremgår imidlertid af ansættelsesbrevet udfærdiget den 10. august og senere af lønsedlen for august måned, at hun får løn tilbage fra 1. august.

Helle var for så vidt ledig den 1.-3. august, da hun fortsat var jobsøgende og tilmeldt Arbejdsformidlingen. Men hun skal alligevel huske at udfylde sit dagpengekort med løntimer allerede fra den 1. august.

dlf/a må ikke udbetale dagpenge for perioder, hvor et medlem modtager løn.

Hvis Helle ikke selv gør dlf/a opmærksom på, at hun får løn fra den 1. august, risikerer hun at få en karantæne - foruden at dagpengene skal betales tilbage.

En karantæne bevirker blandt andet, at der i en periode ikke kan udbetales de ydelser fra kassen, som et medlem ellers ville have haft ret til.

Udbetaling

Sommeren er en meget travl periode i dlf/a. Og et stort antal medlemmer skal have dagpenge i slutningen af august måned.

Dagpengene vil normalt være til disposition fra fredag den 29. august, forudsat at dlf/a har et korrekt og aktuelt udbetalingsgrundlag.