Anmeldelse

Kometer og asteroider / Stjerner og galakser / De nære planeter

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jamen, vi har da allerede bøger om planeter, stjerner og kometer! Rigtigt, men forskningen på disse områder er fortsat i fuld gang. Hvis eleverne skal præsenteres for den nyeste viden, kan man sætte sin lid til lettilgængelige fagbøger produceret på "samlebånd" - typisk i form af prisbillige oversættelser.

Fakta:

Titel: Kometer og asteroider / Stjerner og galakser / De nære planeter

Forfatter: Ian Graham

Oversætter: Leif Schack-Nielsen

ISBN: 978-87-627-1054-2

Pris: 196 kroner

Sider: 32 sider

Serie: På opdagelse i rummet

Type: Bog

Forlag: Forlaget Flachs

I den aktuelle serie beskrives emnekredsen i blot seks tynde bøger; dette kan realiseres ved at samle behandlingen af planeterne i kun to bind. Tekstmængden er derfor begrænset og dertil fragmentarisk - også i opsætningen med forskellige skrifttyper og -størrelser, faktabokse og tabeller. Alligevel tager hvert enkelt opslag sig ret overskueligt ud.

Læseren bliver godt underholdt undervejs; efter denne anmelders mening er der mest at hente om det nyeste nye i bogen om kometer og asteroider. Hertil kommer opdaterede tidslinjer samt udmærkede ordlister og stikordsregistre bagerst i alle bind.

Samlet set rækker indholdet dog ikke længere end til bladre/undre-stadiet. Hvis interessen er - eller bliver - dybere, må der hentes yderligere oplysninger andetsteds. Her kommer listen over lødige hjemmesider til sin ret. Det er nok det eneste "originale" danske ved produktionen, og tak for det. Så kan brugeren nemlig selv bestemme, om hun i tilgift vil vide noget om deciderede danske bidrag til forskningen.

Sammenfattende: En overskuelig og indbydende bogsamling, der kompletteret med bind om solen, månen og de ydre planeter nok skal samle sin berettigede fanskare.